Aquest passat dissabte, 19 i diumenge, s’inaugurava la tradicional 14ª Fira de la Calderona a Serra.
Un cap de setmana ple d’activitats per a tots els públics on els productes artesanals i la gastronomia local van compartir protagonisme amb el fruit més típic de la zona. Doncs, durant el cap de setmana tots els visitants van poder degustar i comprar aquest tresor de la localitat, com és la cirera.
I és que aquest diumenge era la 48ª edició del Dia de la Cirera. Amb motiu d’aquest esdeveniment, la vicepresidenta de la Diputació,
Maria Josep Amigó, va assitir aquest diumenge al municipi. Aquesta celebració, de freqüència anual, té una llarga tradició i es remunta a l’any 1970. Aquest dia forma part de l’esmentada fira, on els comerços i les cooperatives locals tenen el seu espai per a mostrar als veïns i al visitants els seus productes, potenciant la gastronomia local. La jornada va estar plena d’activitats participatives, rutes de muntanya i mostres d’artesania amenitzades per nombroses actuacions musicals.
Els actes van començar a les
11.00 hores, amb l’apertura de la fira i la recepció d’autoritats en l’ajuntament per part de l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón Sánchez i l’equip de govern. A les 12.00 hores va tindre lloc la inauguració oficial del Dia de la Cirera, amb l’entrega de cistelles de cireres als visitants. Durant tota la jornada i fins al migdia, els visitats també van poder gaudir de diferents mostres de gastronomia i d’artesania local, com la granja interactiva, la demostració de forja i panys ibers, els tallers de pirogravat o exposició de fotografies.