El Festival d’Art & Gastronomia de València 2022 encara els seus últims dies i prepara un tancament molt especial ampliant el focus artístic i culinari més enllà de València, ja que Llíria i Gandia també posaran el fermall final a una segona edició que ha comptat amb el suport d’un públic amb ganes de compartir experiències diferents.
Així, a Llíria s’ha organitzat una visita guiada al palau renaixentista de Ca la Vila, a càrrec de l’equip de ‘Turisme Llíria’, per al diumenge 10 d’abril amb una particular proposta que unix melodies simfòniques en un concert de música de cambra dirigit per ‘Llíria City of Music Ensemble’ i en la qual els assistents podran degustar productes gastronòmics locals de la marca ‘Aliments tradicionals de Llíria’ i les reserves de la qual es poden fer a través de l’APP Llíria.
Pel que fa a Gandia, el Palau Ducal dels Borja se suma al FestIN i ens proposa submergir-nos en la seua història, gaudint dels seus personatges i banquets. Per a això, ha organitzat una visita teatralitzada, diumenge que ve, 10 d’abril a les 13 hores, en la qual els assistents podran conéixer als seus personatges més rellevants, com és el cas del Papa Alexandre VI, María Enríquez o Francisco de Borja, entre altres, i que transportaran al públic al passat d’este edifici que compta amb set segles d’història.
Després de la visita guiada, al mateix pati d’Armes del Palau, se servirà un menú inspirat en l’època, de la mà del xef Rubén Moreno, del restaurant Vins i més de Gandia.
El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha destacat que tant la proposta de Llíria com la de Gandia “són dos iniciatives molt interessants fruit de la col·laboració efectiva entre les administracions valencianes, que ha permés obrir el programa FestIN en la seua segona edició a la resta de municipis de la província després del seu naixement a la capital”.
Per la seua part, Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, ha afirmat que “FestIN entén la gastronomia com un art més”. Així, García ha afegit que “els llaços culturals i gastronòmics que compartim amb la província fa imprescindible que localitats com Gandia o Lliria se sumen a esta iniciativa, enriquint-la amb propostes molt vinculades al territori, a la nostra tradició i història”.
FestIN també apura els seus dies a València
De manera paral·lela, FestIN continua a València i estos últims dies encara es pot gaudir a Les Arts, els dies 8 i 10, d’una ‘Gastronomia lírica’ al costat de Macbeth i Verdi, i d’un autèntic maridatge gastronòmic dissenyat pel prestigiós xef de Contrapunto, Pablo Ministro.
L’IVAM oferix ‘Meandres, teixits i sabors peruans’ en l’obra de Anni i Josef Albers els dies 8 i 9 d’abril; mentre que el Celler de PROAVA acull el 10 un ‘Showcooking de la terreta’ amb tast de vins.
D’altra banda, Bombas Gens apura els dies 9 i 10 d’abril l’esdeveniment ‘Pren-te un vermut amb Berlanga’; i la Galeria Ana Serratosa obri les portes de nou al Carrer Cabillers, 5, al seu últim projecte artístic, acabant amb un tast d’autèntics caves valencians els dies 7 i 8 d’abril.
La Sala Russafa, també hui 7 i demà 8, combina teatre i gastronomia i La Trini Espai d’Art ens reserva una ‘Experiència 360é a 4 mans’ el dia 8.
Mentrestant, la Galería Rosa Santos ens proposa una ‘Carta de quebrados’ també demà, 8.
FestIN integra pintura, arquitectura, música, teatre i òpera en un intens programa repartit per València amb places limitades fins a completar aforament i preus assequibles per a gaudir d’una proposta entre cultural i gastronòmica.
FestIN és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, a través de Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València.