Sabjove, de Sant Antoni de Benaixeve ofereix, dins de la seua programació d’activitats, una exposició sobre l’agrupació Scout d’aquesta localitat, el grup “Tatanka”.
TATANKA significa ‘búfal’ en Lakota i és considerat per moltes tribus com un símbol d’abundància: la seua carn alimentava a la gent, les pells proveïen roba i refugi, els ossos i tendons proveïen eines de supervivència, les peülles proveïen cola.
TATANKA era el nom utilitzat pels indis dels Apalatxes per a referir-se al bisó. Aquesta paraula tenia una especial significació per als primers pobladors del continent americà, els qui igual que el bisó, van travessar l’Estret de Bering durant l’última glaciació seguint, potser, el rastre del seu ancestral manteniment, que no era només material, sinó també espiritual. Una vegada mort, el bisó Tatanka passava a formar part del Gran Esperit.
TATANKA és el nom del grup de Sant Antoni de Benaixeve, i el bisó és el seu emblema. És la seua missió proveir d’abundància, saviesa i bons esperits a la seua població, i ho fan amb els joves del seu municipi.
Els scouts celebren el seu 11é aniversari coincidint amb la commemoració del Dia del Fundador, i per això presenten una exposició sobre la seua trajectòria que es podrà visitar a la Casa de la Joventut (c/ Alcarava, 78).
La inauguració tindrà lloc hui dimarts, 22 de febrer, a les 18.30 hores. L’exposició estarà oberta al públic fins al dissabte 26 de febrer i oferirà als seus visitants un recorregut per la història d’aquesta agrupació, que fomenta l’animació i la participació juvenil.
El Dia del Fundador, en el món scout, se celebra cada 22 de febrer i es commemora per a aprendre i reflexionar sobre la pertinença a aquest moviment internacional.
El 22 de febrer és, per als i les scouts de tot el món, el Dia del Fundador, ja que en aqueixa data van nàixer tant *Baden Powell com Olave, la seua esposa, que va ser la gran impulsora del moviment femení (Guia). 40 milions de persones a tot el món celebren aquest dia com una manera d’aprendre més sobre l’escoltisme, i així reflexionar sobre la seua pertinença a un moviment que germana a tants països i cultures diferents.