El dissabte 05 de febrer, el Poliesportiu Municipal de la Vila d’Olocau acollirà , d’11 a 14 hores, una Jornada de skate.
Es tracta d’una sessió que estarà dirigida a xics i xiques d’entre 12 i 18 anys en la qual hi haurà música en directe i exhibició i classe de skate. L’organització proporcionarà el material (skate, casc i kit de proteccions) als participants. Per aquest motiu, hi haurà un límit de 20 places. Les inscripcions es poden realitzar a l’Ajuntament d’Olocau.
El monopatinaje, és un esport que consisteix a lliscar-se sobre un *monopatín i alhora poder realitzar diversos trucs, gran part d’ells elevant la taula del sòl, fent piruetes amb ella en l’aire. Es practica amb un monopatí o patineta, taula de fusta plana i doblegada pels extrems que té dos eixos i quatre rodes, amb dos rodaments en cadascuna de les seues quatre rodes, preferentment en una superfície plana, en qualsevol lloc on es puga rodar, ja siga al carrer o en els skateparks (parcs de patinatge).
Per a abreujar se’l designa simplement skate, que és també el terme utilitzat per a nomenar el *monopatín o *patineta, taula sobre la qual es practica el *monopatinaje. Està relacionat amb el surf, la cultura de carrer, amb l’art urbà, però molts *monopatinadores a penes patinen en carrers o places. Són els “*rampers”, els qui només patinen en rampes. De fet, en bastants competicions existeixen dues categories més esteses: street i vert (rampa); perquè un individu pot lliscar-se pels pendents d’un *skatepark.
El 3 d’agost de 2016, el Comité Olímpic Internacional va aprovar la incorporació del monopatinaje per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.
El sorgiment d’aquest esport extrem té lloc en l’estat de Califòrnia en les dècades de 1960 i 1970, època en la qual els esports extrems com el surf gaudien d’un gran auge mundial. El motiu principal de la creació del monopatinaje es basa en la substitució de la taula de surf en terra.