La multinacional Power Electronics s’ha adherit al programa de grans generadors de bioresidus impulsat pel Consorci València Interior (CVI) –entitat està formada per 61 municipis de cinc comarques d’interior de la província de València (CVI), la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial de València- que té com a objectiu amb aquest programa recollir anualment 1.600 tones de residus orgànics, entre els quals estaran els que la companyia aportarà diàriament des del seu Campus.
El CVI posa a la disposició de l’empresa valenciana un servei de recollida diari de residus orgànics perquè les restes dels més de 700 empleats que mengen cada dia en les seues instal·lacions puguen tindre una segona vida i ser utilitzats com a compost, tancant el cicle de vida de l’economia circular.
Durant l’any 2022, Power Electronics posarà en focus en la formació en matèria de RSC, amb l’objectiu de promoure entre les persones que formen la companyia hàbits de vida saludables per a ells mateixos i per al medi ambient.
Per això, amb motiu del Dia de l’Educació Ambiental, la companyia també ha volgut formar a la seua plantilla en educació ambiental perquè no sols siguen capaces de reciclar al Campus Power Electronics, sinó que puguen aplicar-lo en les seues pròpies llars i puguen així contribuir a un món més net.
Antonia Gil, Responsable de Medi Ambient de Power Electronics, destaca la gran necessitat d’aquestes accions de conscienciació dins de l’empresa com a part de la responsabilitat de les empreses amb el planeta i amb les parts interessades de l’organització. “Power Electronics té la sostenibilitat implícita en la seua activitat, i és per això el seu deure amb l’educació ambiental dels seus col·laboradors és encara major” destaca Gil.
El president del Consorci València Interior, Robert Raga, ha destacat que aquest projecte d’economia circular s’ha implementat amb una fracció clau, la matèria orgànica, “del maneig de la qual depén aconseguir els objectius marcats en la normativa ambiental, i essencial per a poder promoure una prevenció de residus real i efectiva”. Raga ha assenyalat que amb la separació dels bioresidus de la resta de fraccions “es fa possible recuperar més materials i de millor qualitat en les plantes de tractament de residus del consorci, la qual cosa fa que es reduïsca dràsticament el percentatge de residus que acaba en l’abocador i, a més, s’obté un abonament d’excel·lent qualitat”.