La Universitat de València, a través del seu Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, arriba de nou a la capital del Camp de Túria amb la quar ta edició de la Universitat Estacional de Llíria, un espai de debat i difusió de coneixe ment per a docents, professionals, estudiants, i ciutadania de la localitat i el seu entorn.
Segons explica l’edil d’ensenyaments Artístics, Paco García, “l’eix temàtic central d’enguany serà ‘Música i educació cívica’, una ocasió per a reflexionar sobre el paper de la música com a potent instrument de transformació social i construcció de mirades crítiques”.
L’entrada a l’esdeveniment serà lliure, encara que és recomanable realitzar la inscripció telemàtica per a obtindre un certificat d’assistència.
La jornada se celebrarà el pròxim 29 d’octubre en el Conservatori de Llíria. Arrancarà a les 17.00 hores amb l’acte d’inauguració de l’esdeveniment, a càrrec de Joanma Miguel (alcalde de Llíria), Jorge Hermosilla (vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV), Empar Folgado (diputada d’Educació i Inclusió Social en la Diputa ció de València), Ana María Botella (degana de la Facultat de Magisteri de la UV i coor dinadora de la IV Edició de la Universitat Estacional) i José Mayans (director de l’Ofici na de Caixa Popular a Llíria).
Igualment, Paco García ha apuntat que “la jornada estarà composta per un total de quatre conferències, a càrrec de professionals de la música, la història i la sociologia. Obrirà la programació, a les 17.30 hores, la ponència ‘La educación musi cal superior y la sociedad. Nuevos retos para el siglo XXI’, impartida per Vicent Llimerà (catedràtic d’oboé en el Conservatori Superior de Música de València).
A les 18.00 hores, Antonio Calzado (professor ajudant en el Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials), parlarà sobre el valor pedagògic de la música tradicional amb ‘Las bandas de música valencianas: un potente elemento de educación cívica’.
A continuació, des de les 18.30 hores, Aureli Martí (professora ajudant doc tor del Departament d’Història Moderna i Contemporània) analitzarà l’impacte social de la música de sarsuela amb ‘Zarzuela: ¿música, nación y… revolución? Prácticas mu sicales y movimiento socialista’.
L’encarregat de tancar el cicle de conferències serà Mikel Aizpurúa (presi dent de l’ONG ‘Músicos Solidarios Sin Fronteras’ en la Comunitat Valenciana), amb ‘Los Derechos Humanos, tu mejor instrumento’.