La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, va apel·lar aquest dimarts, 25 de novembre, a continuar treballant per a erradicar la violència de gènere posant l’accent principalment en la necessitat de posar en marxa mesures que vagen més enllà de l’àmbit domèstic i centren la seua atenció en qüestions com la tracta i la prostitució que “són una altra forma de violència contra la dona tàcticament acceptada per la societat”. Així es va pronunciar la diputada del PSPV-PSOE durant un acte organitzat pels socialistes a la comarca del Camp de Túria amb motiu del 25N Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, en el qual també va participar la secretària general dels socialistes de Camp de Túria, Lola Celda, la presidenta de Alanna, Chelo Álvarez, l’advocada Amparo Vico i la comissària directora operativa del Grup Gamma de la Policia Local de València, Estefanía Navarrete. Aquest acte es va celebrar a la Casa de Cultura de la Pobla de Vallbona.
En aquest sentit, Bravo va posar en valor l’aconseguit en els últims anys encara que “no podem donar-nos per satisfets i hem de continuar treballant”. La consellera va destacar algunes de les mesures impulsades des del Consell de Ximo Puig, com és la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes i ha reivindicat la necessitat de continuar treballant amb els col·legis professionals perquè els advocats s’especialitzen.
“S’estan posant en marxa molts mecanismes, però alguna cosa no estem fent bé quan sol el 20% de les víctimes s’atreveixen a denunciar” va apuntar i va afegir: “Els poders públics tenim l’obligació de posar tots els recursos perquè les dones no senten por i, sobretot, que no se senten soles”. Així, va destacar que en aquesta tasca té un paper “fonamental” l’Oficina de Denúncies Especialitzades en Violència de Gènere per les quals en el seu primer any han passat més de 850 dones.
Durant 2020 la Conselleria de Justícia va destinar cada dia 20.000 euros al dia a la lluita contra la violència masclista, però en els pròxims pressupostos està previst augmentar la quantitat fins als 30.000 euros diaris. Els comptes de 2021 també contemplen ampliar l’oferta formativa per a professionals de tots els àmbits i accions divulgatives per a consciències a la societat que “aquesta insuportable vergonya ha d’acabar”.