
La gastronomia del municipi, consolidada en la dieta mediterrània, posseeix característiques úniques. Originalitat, riquesa i qualitat són els pilars sobre els quals se sustenta el nostre receptari. La fi d’aquestes jornades és recuperar i posar en valor les tradicions gastronòmiques locals. S’ha aconseguit recuperar nombrosos plats i situar a Riba-roja de Túria en l’escena gastronòmica gràcies a diverses accions dutes a terme en els últims anys.
En aquesta edició, l’objectiu és consolidar aquesta oferta amb la finalitat de posicionar-nos dins del mapa gastronòmic de la Comunitat Valenciana. En aquestes Jornades pretenem donar visibilitat als plats i ingredients més representatius del nostre municipi.
Aquestes jornades, també, busquen potenciar els productes denominem Km 0 o de màxima proximitat. Els productes de màxima proximitat o Km 0 són aquells produïts a menys de 100 Km. Amb aquesta acció es pretén incentivar l’ús de productes de proximitat adquirits directament al productor o en comerços locals. Accions que pretenen que aquestes jornades siguen sostenibles, ressaltant el sabor i cura del nostre entorn.
A més, davant la situació actual provocada per la crisi sanitària causada pel COVID-19, es vol també fer costat als restauradors locals en la reactivació del sector.