La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha abonat ja les ajudes a la dependència i a la renda valenciana d’inclusió. Aquestes ajudes arriben a 135.215 famílies que, aquest mes, han cobrat les diferents prestacions, la tramitació de les quals s’ha garantit des que s’iniciara l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19.
Els pagaments, que es van fer efectius dins dels cinc primers dies hàbils de mes, tal com estableix el compromís adquirit per la Conselleria, beneficien a 42.213 famílies en el cas de la renda valenciana d’inclusió i a 93.002 persones en situació de dependència, que són ateses a través d’un servei o una prestació econòmica.
Cal recordar que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va garantir, en el moment en què es va decretar l’estat d’alarma per l’emergència sanitària del COVID-19, la continuïtat i correcta prestació dels serveis públics desenvolupats per la Conselleria, especialment en les tramitacions dels expedients de les ajudes de la dependència i autonomia personal i de la renda valenciana d’inclusió.
La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica ajorna el pagament del cànon de sanejament per als pròxims mesos d’abril, maig i juny
La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), ha ajornat el cànon de sanejament dels mesos d’abril, maig i juny per als més de 5 milions d’usuaris del servei de depuració d’aigües residuals en la Comunitat Valenciana.
Així, l’import de tots els rebuts (1,5 milions de factures) corresponents al període comprés entre abril i juny s’abonarà de forma fraccionada durant els 18 mesos següents, sense que aquest pagament ajornat implique cap tipus d’interés o càrrega addicional sobre el contribuent.
La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat que la mesura s’estén a tots els usuaris (domèstics, industrials i assimilables) amb l’objectiu de reduir l’impacte econòmic i social davant l’emergència sanitària i de contribuir a la reactivació econòmica una vegada es dissipe la crisi de la COVID-19.
L’EPSAR ha dut a terme els estudis econòmics de la proposta per a mantenir la viabilitat de la iniciativa amb un fraccionament, el més ample possible, per a afavorir al màxim el pagament progressiu.
La mesura adoptada per la Conselleria, que s’aplicarà de manera automàtica en la factura sense necessitat de realitzar cap tràmit o sol·licitud, implica ajornar el pagament d’uns 54 milions d’euros en concepte de finançament del cicle integral de l’aigua.
“És moment de fer costat a les llars, les famílies, els autònoms, les indústries i empreses, al sector primari, amb totes aquelles mesures que porten aparellades una reducció de la despesa”, ha indicat Mollà.
La moratòria en l’abonament del cànon no sols correspon al cost en funció del consum d’aigua sinó que també es prorratejarà la quota anual pel servei; una tarifa que oscil·la entre els 32,43 i els 4.071,50 euros a l’any, de manera que correspon al conjunt del tribut.