El Pròxim dissabte, 26 de gener, Sant Antoni de Benaixever acollirà l’esperada inauguració del seu Circuit de Calistenia. Aquest es troba situat al Parc de Sant Vicent, enfront del local municipal. L’acte inaugural serà al voltant de les 12.00 hores.
Es tracta d’un dels millors circuits per a practicar Calistenia Street Workout, i el primer que incorpora una zona de calfament per als esportistes. Quant als materials utilitzats són els millors del mercat, homologats i certificats.
El circuit disposa d’un panell on figuren les normes d’ús i diferents exercicis per a realitzar. En la inauguració del circuit, hi haurà exhibicions per part del grup “*Wolf *Pack *Street *Workout” i d’un grup de joves esportistes del nostre municipi. Seguidament, tots ells estaran a la disposició dels que vulguen iniciar-se en aquest esport urbà, orientant i explicant sobre la realització dels exercicis de Calistenia.
D’aquesta manera, aquest municipi compta amb una nova instal·lació esportiva més, a la disposició de les seues veïnes i veïns majors de 14 anys.
de les Taules (Avinguda de Germanies, 51) de L’Eliana.
Es tracta d’unes instal·lacions obertes al públic per a practicar este sistema d’exercicis físics amb el propi pes corporal.
Aquest espai consisteix en una sèrie de barres, anelles, etc, que permeten realitzar exercici físic amb el propi pes corporal a l’aire lliure.
La calistenia és una disciplina esportiva que arrasa a nivell mundial per la seua versatilitat i per la seua gran tasca social.
Aquesta modalitat utilitza el pes corporal com la principal font de resistència per guanyar força i múscul sense màquines ni pesos. És un mètode d’entrenament ancestral basat en una sèrie d’exercicis físics que es realitzen amb l’única ajuda del propi pes corporal.
Part del seu èxit obeeix també al fet que a través d’aquesta pràctica és possible traslladar la importància de tenir hàbits saludables i de transmetre valors com el respecte, la igualtat o la integració.
La calistenia ha creat tendència, provocant la proliferació d’aquest tipus d’instal·lacions a l’aire lliure. És una pràctica saludable, sense cap cost, que va sorgir als carrers i als barris més marginals dels Estats Units, on els joves modelaven i tonificaven els seus cossos utilitzant el mobiliari urbà o el dels parcs infantils.