Representants d’Unió Gremial i tècnics de la Mancomunitat Camp de Túria s’han reunit aquesta setmana per a estrényer llaços i organitzar futures col·laboracions que beneficien al comerç local i a les associacions de comerços de la Comarca. Entre les accions, destaca la campanya de foment de la digitalització de Pimes i Comerç Local.
Unió Gremial – Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit autonòmic que agrupa 68 entitats de la ciutat i la província de València. Les integren autònoms i xicotets i mitjos empresaris de comerç, indústria, serveis i artesans coneixedors de la idiosincràsia de la nostra societat en general i de la problemàtica del xicotet comerç en particular.
En aquest sentit, l’entitat funciona d’instrument interlocutori dels xicotets i mitjos empresaris amb les administracions públiques en tots els seus nivells (municipal, autonòmic i estatal) i la resta d’agents socials. A més, aspira a recuperar el nivell de reconeixement social que l’empresa tradicional ha tingut sempre entre la societat valenciana. Per tant, el seu principal objectiu és la defensa dels autònoms i xicotets i mitjos empresaris i dels seus interessos així com aprovisionar-los dels recursos necessaris per a incrementar la seua competitivitat per a un millor desenvolupament en l’adaptació als canvis del mercat.
D’altra banda, la Mancomunitat de Camp de Túria agrupa els municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Casinos, Domenyo, L’Eliana, Gàtova, Llíria, Loriguilla, Marines, Nàquera, Olocau, La Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Serra, Sant Antoni de Benaixeve i Vilamarxant. Aquesta, s’encarrega de la prestació de diferents serveis dins de les àrees de promoció econòmica, turisme, esports, justícia, sanitat i ocupació.
Des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) de la Mancomunitat Camp de Túria s’ofereix una assistència tècnica a l’emprenedoria, on s’informa i assessora sobre formes jurídiques de constitució, tràmits administratius, obligacions fiscals i amb la seguretat social, cerca de subvencions, elecció d’establiment, estudi de viabilitat de projectes empresarials, etc.
Aquest servei té com a objectiu principal subministrar als emprenedors i emprenedores tota la informació necessària per a la presa de decisions en el procés de creació d’una empresa.
A més, compta amb un servei de suport i assessorament a les empreses ja constituïdes en n matèria de legislació vigent, contractació de personal, bonificacions, ajudes i subvencions, etc.
Des de la Mancomunitat es promouen activitats dirigides a fomentar la iniciativa empresarial, el treball autònom i l’economia social, així com les encaminades a la generació d’ocupació, activitat empresarial i dinamització i impuls del desenvolupament econòmic local.