El proper 25 de febrer, Marines celebrarà el dia de l’arbre a Gàtova. Ara, es busquen voluntaris per repoblar amb espècies autòctones la falda del Pic de l’Àguila. Aquesta activitat donarà inici a les 09: 00h.
Qui desitge més informació o formalitzar les inscripcions deurà de dirigir-se a l’Ajuntament de Marines.
L’objectiu és conscienciar i integrar a qualsevol participant amb la política forestal de la Comunitat Valenciana, a fi d’assegurar el manteniment i la recuperació d’espècies singulars, així com la formació d’ecosistemes específics.
Es recomana si és possible, que els assistents vagen equipats, amb guants i aixades.
La primera vegada que es va celebrar la festa de l’arbre al món va ser en l’any 1805 a la xicoteta localitat extremenya de Villanueva de la Serra (Càceres). Aquesta celebració i l’estudi dels orígens de la mateixa van renéixer a principi dels anys vuitanta amb la tasca dels mestres de la població que van promoure la creació d’un parc dedicat a l’arbre i van realitzar diferents projectes per aconseguir que aquesta tradició no caigués en l’oblit.
El 30 d’abril de 1899 es va celebrar al Parc de Barcelona la primera Festa de l’Arbre organitzada per la Societat Amics de la Festa de l’Arbre. Aquesta societat va crear una publicació, Crònica de la Festa de l’Arbre, que recollia les cròniques de totes les festes de l’arbre que es celebraven durant l’any. La primera publicació de l’any 1900 ja recull la referència d’una vintena de municipis catalans que van celebrar la festa.
El 5 de gener de 1915 es va instaurar a tot el territori Espanyol la Festa de l’Arbre, mitjançant Real Ordre del Ministeri de la Governació.
El Dia Internacional dels Boscos, el Dia Mundial de l’Arbre i també anomenat anteriorment el Dia Forestal Mundial va ser inicialment una recomanació del Congrés Forestal Mundial que es va celebrar a Roma el 1969. Aquesta recomanació va ser acceptada per l’Organització de Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) el 1971.