La Diputació de València es suma al conveni per a impulsar la mobilitat laboral de les dones víctimes de violència de gènere. Es tracta d’un acord subscrit entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).
Aquesta, és una mesura preventiva que ja s’inclou en el primer Pla d’Igualtat en la història de la corporació provincial, engegat fa uns mesos. En el procés d’adhesió al conveni, la corporació provincial ha fet partícips als sindicats.
En el marc del conveni, les administracions públiques tenen la responsabilitat de comunicar, a les víctimes de violència de gènere que ho sol·liciten, les places vacants en la població o poblacions que indique la víctima, sense necessitat que siguen vacants d’obligada cobertura. En la mateixa línia, la institució ha de facilitar l’ocupació de la víctima en un altre lloc de treball de semblants característiques al que exerceix, però en una localitat diferent.
Els responsables públics també han de tramitar aquestes sol·licituds de trasllat de forma preferent i no comunicar en cap cas la destinació d’aquestes dones maltractades, perquè la protecció siga efectiva. Així ho arreplega el text del conveni subscrit en primer terme per la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el president de la FVMP, Rubén Alfaro, al que se sumisca la Diputació.
El conveni té una vigència de quatre anys i podrà prorrogar-se en terminis màxims de quatre anys. A més a més, té una comissió de seguiment, amb la finalitat de l’eliminació dels obstacles que pot comportar la mobilitat entre administracions públiques. D’aquesta manera, es pretén que el principi de mobilitat s’aplique de forma generalitzada i recíproca entre els diferents ens públics valencians, en aquests casos de maltractaments a empleades públiques.
La Diputació de València ja va incloure aquesta mesura de protecció de les víctimes en el seu Pla d’Igualtat. La finalitat és que els municipis puguen desenvolupar els seus propis plans d’Igualtat com en la implicació en el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, on la institució va aportar 46 mesures concretes, coordinant algunes de les seues àrees d’actuació.