

Des de Riba-roja es pretén recuperar tradicions gastronòmiques i, és per açò, que s’ha estudiat al costat del cuiner Joan Clement la història gastronòmica que envolta al Túria, seguint les narracions dels més majors i, coneixent el tipus de cultiu que es donaven en les terres del municipi.
Una altra de les interessants iniciatives locals que es donaran a conèixer en Fitur el 17 de gener a les 17:00 hores serà el Secret Visigot, una iniciativa organitzada per la Tourist Info que inclou una visita al MuPla (Museu Visigot de Pla de Nadal), amb més de 700 peces i 180 exposades, la visita teatralizada al jaciment de Pla de Nadal, vila àulica visigoda i la possibilitat de degustar un autèntic menú visigot.
La visita s’inicia en el MuPla, situat en el castell, més tard, els visitants es desplacen fins al jaciment on els senyors de la vila reben als visitants (o extranjeros com els criden ells). Aquests expliquen la gastronomia visigoda i es realitzen tallers d’orfebreria i cantería. El lloc és BIC des del 30 de gener de 1991 i ha sigut reconegut pels especialistes internacionals com un dels escassos i més importants enclavaments representatius del període pertanyent a la cultura hispà visigoda.
Descobert al començament de la dècada de 1970. Segons els últims estudis científics, el palau de Pla de Nadal abasta una cronologia dels segles VII i VIII, en els quals el palau va ser construït a costa d’un noble visigot identificat epigráficamente com el Dux Tebdemir (Teodomiro), documentat per altres fonts com un personatge transcendental en el canvi de cicle històric produït entorn dels inicis del segle VIII.