
2018 va ser declarat any “Llíria, Ciutat de Meravelles”, per part de l’Ajuntament de la localitat. Ara, aquesta iniciativa serà un dels eixos centrals de la promoció de Turisme en Fitur que se celebrarà del 17 al 21 de gener.
Es tracta d’un projecte d’estratègia i promoció turística que pretén revitalitzar el municipi com a important destí de turisme cultural.
Durant 2017, els veïns de la localitat van tindre l’oportunitat, mitjançant la campanya “Meravelles Llirianes”, de votar els seus monuments i recursos turístics preferits d’entre els catorze que optaven al títol. Els seleccionats són la representació de tot el patrimoni edetà i pretenen donar a conéixer el valor patrimonial, històric i artístic de la població.
El grup de les set meravelles està format per l’ermita i font de Sant Vicent, l’església de la Sang, “Llíria, Ciutat dels músics”, el Tossal de Sant Miquel, els Banys Àrabs, l’Edeta romana i la façana-retaule de l’església de l’Assumpció. Des de l’àrea de Turisme es facilita als visitants el descobriment d’aquestes “meravelles” amb les rutes dissenyades i senyalitzades com són “La Llíria Histórica”, “La Ruta de les Ermites” i “La Ruta IberoEdetana”.
D’altra banda, aquestes rutes són l’escenari de tres destacades experiències turístiques, que també estaran presents en este certamen de Fitur, el programa de visites guiades “Històries Nocturnes”, el Festival de la Ruta Iber-Edetana “Iber-Llíria” i “El Desenjazz”, Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de la localitat. Així com els productes turístics “Llíria en Ruta” i “LlíriArt”.
L’acte principal d’enguany, en Fitur, serà aquest divendres 19 de gener a les 11.00 hores en la sala de premsa de l’espai Comunitat Valenciana, on es realitzarà la presentació del programa. A més, i com a gran novetat, s’exhibirà el Tour virtual, una útil ferramenta de noves tecnologies dissenyada per a permetre a l’interessat conéixer, en profunditat, els monuments i espais arqueològics.