La Regidoria municipal de Cultura de Bétera, presenta tres tallers nadalencs enfocats principalment als més xicotets.
Els tallers seran de Màgia, Paleontologia i Astronàutica. Aquests es realitzaran en l’edifici “Casa Nebot” C/ Estació, 5 i l’edifici “Antic Ajuntament” C/ Major, 12.
El Taller de “Màgia” va dirigit a escolars de Primària. Aques es portarà a terme dissabte 23 de desembre, de 18:00 a 19:30 hores. Els menuts podran aprendre a fabricar-se un joc i a realitzar un truc.
El Taller de “Paleontologia” també va dirigit a escolar de Primària. Aquest serà dimarts 26 de desembre de 11:00h a 14:00 hores.
S’estudiaran més de 100 espècies naturals fossilitzades i una col·lecció a escala de dinosaures i animals prehistòrics de plàstic.
Mitjançant un PowerPoint es projectaran imatges al·lusives amb explicacions didàctiques de les Eres de la Terra i els animals que les han anat poblant. Es realitzen calcs de guix de petjades de fòssils.
El Taller de “Astronàutica” també anirà destinat a xiquets de primària, el dimecres 27 de desembre de 11:00 a 14:00 hores. Mitjançant artilugis no perillosos es construeixen coets d’aigua i es llancen així com, coets d’aire comprimit. Els alumnes es vesteixen d’astronautes i realitzen jocs didàctics que ensenyen alhora que diverteixen, el món de la Astronàutica i el Cosmos. En la realització del joc de l’Espai i el llançament d’un coet, s’utilitzen maquetes de la NASA. Són autentiques rèpliques de satèl·lits artificials, llançadores i coets, així com dels vestits d’astronautes. Mitjançant paisatges de Centres Espacials, de planetes i de la Lluna, es dóna una explicació de l’home en l’espai.
Els alumnes es familiaritzen amb els noms dels projectes astronàutics i després els relacionen. Posteriorment es llança un coet d’aigua en el pati del Centre o en un lloc adequat a l’aire lliure, ajudat per els mateixos alumnes els quals utilitzen un vestit d’astronauta.
També es llancen i fins i tot construeixen els mateixos alumnes altre tipus de coet innocu de gas, que s’aconsegueix llançar-ho mitjançant l’efervescència que emet el contacte de l’aigua amb el bicarbonat o bé de l’aigua amb les aspirines efervescents.
Tots els tallers són gratuïts.
Per a poder participar en els tallers caldrà apuntar-se enviant un correu electrònic a la següent adreça, sent la data límit fins el 22 de desembre a programacioncultural@betera.es.