
Aquest dilluns, com cada 16 d’octubre, es celebra el Dia Mundial de l’Alimentació. Per aquest motiu, fen una especial menció a la gastronomia de la comarca del Camp de Túria. Doncs, a aquesta zona de la província, al igual que a la resta, destaca per la seua qualitat i varietat alimentaria.
Com molts saben, es tracta d’una comarca de gran extensió que abasta el vessant sud de la Serra Calderona fins a l’Horta de València. Gran part de la comarca és horta, regada per diverses séquies procedents del riu Túria. El Conreu més típic és la taronja i en menor grau, el raïm. En aquest sentit, també es poden trobar bodegues de vi i licors de gran qualitat.
Un dels elements més destacats de la cuina del Camp de Túria, és l’arròs. Ací també destaca una varietat de formes de preparar l’arròs. Entre elles, amb conill i pollastre, amb costella de porc i col, amb fesols i naps, i amb bleda.
Alguns dels ingredients més bàsics són els embotits, fesols, naps, bleda, col i altres verdures, el Conill, pollastre, porc, caragols i fruites.
Els dolços també són un imprescindible a la taula de les cases de la comarca. Els pastissets de moniato, les orelletes (Bétera), les distintes varietats de coques, els congrets (llíria i Benissanó), rotllos d’aiguardent, pancremats, torró, peladilles (Casinos)…En cada municipi hi ha una o diverses delicies que tastar.
D’aquesta manera, si concretem, podem mencionar que Benissanó i Serra han aconseguit gran fama en l’elaboració de les paelles de conill i pollaste i altres com la paella de col i costelles.
Per la seua banda, Llíria organitza anualment un concurs d’elaboració de “arròs amb bledes”, “arròs amb fesols i naps” i “arròs al forn”. Nomenar la “Caragolà”, i com a salsa el “allioli”.
Així mateix, hi han lmásseres en Casinos, Gátova i Serra, on elaboren oli d’oliva verge. Es pot aconseguir el producte en cases particulars d’aquestes localitats.
En quant les taronges i mandarines són popular en qualsevol municipi, les cireres de Gátova i Serra, i els préssecs de Casinos.