El IV Congrés de la Societat d’Estudis de la Ceràmica Antiga a Hispània (SECAH) va tindre la seua cloenda al Conservatori de Música de Llíria.
En aquest congrés han participat la Diputació de València a través del Museu de Prehistòria, la Universitat de València, el Museu Nacional de Ceràmica i el Servici d’Investigació Arqueològica Municipal del municipi.
Es tracta d’una inciativa creada amb la finalitat de difondre l’important patrimoni històric de l’antiga Edeta, en un any que se celebra el centenari del descobriment a la ciutat del mosaic dels “Dotze Treballs d’Hèrcules”.
Els arqueòlegs municipals Vicent Escrivá i Xavier Vidal, junt amb la també especialista Carmen Martínez, van ser els encarregats d’impartir la xerrada comunicació “Lateres cocti a les termes dobles d’Edeta”, com a mostra de l’ampli i variat material ceràmic d’època romana trobat a la localitat. Per a finalitzar l’última sessió del congrés, els participants van realitzar una visita guiada a les Termes de Mura i als Mausoleus Romans.
El congrés, baix el títol de “Opera Fictiles. Estudis Transversals sobre ceràmiques de la península ibèrica”, pretén obrir noves vies d’investigació per a interpretar els significats històrics i socials de la ceràmica antiga de la península ibèrica.