
El passat dissabte. 18 de febrer, la localitat de Gàtova va portar a terme la celebració del tradicional “Mataporc”. Es tracta d’un esdeveniment que enguany complia 13 anys de realització.
Durant la jornada hi ba haver festa a la plaça del poble, des del matí fins la matinada de diumenge.
Per a l’ocasió es va preparar un monumental braser, vi i música en directe per a amenitzar l’acte.
El “Mataporc” és com s’anomena la matança del porc a aquest municipi. Avui en dia no s’efectua l’acte del sacrifici a la vista del públic.
La finalitat d’aquesta activitat és recuperar una antiga tradició i al mateix temps gaudir d’un dia de festa, que comença sobre les deu del matí amb l’encesa d’un foc, on tot el que desitja pot anar a dinar.
En la mateixa plaça, es venen safates amb embotit i carn, preparades per les carnisseries de la població. Al voltant de les 12:00 hores es mostra el porc. I la majoria de la gent menja també a la plaça, rostint el contingut de les safates comprades i amb posterior ball.
Aquesta edició va estar marcada per les bones condicions meteorològiques i una bon nombre de participant.
Per a la gran majoria dels visitants, va ser una oportunitat de conèixer de prop aquesta tradició festiva i gaudir d’una gran jornada gastronòmica degustant diferents embotits artesanals típics del municipi.